torek, 26. marec 2013

Ne glej lačen! :)

No obiskal nas je Balkan! :)

Naredili in spekli smo masnico (maslenico!).
Potrebujemo : 1 kg moke bele navadne
3 ščepe soli
vodo po potrebi

narediš testo...

Na štedilniku stopiš 250 gramsko margerino.

Narediš testo, razvaljaš čez celo mizo z "oklagijo" bosanski valjar, potem polivaš vmes stopljeno margarino ter prepogibaš, tako da nastane hlebček. Namestiš v pekač - spečeš v vroči 220* - 45 min :)

Potem tik pred koncem, pa zaliješ z 1 žličko margarine ter vodo. Vrneš v pečico, tako da se zmehča.

Razrežeš na koščke, na krožnik daš še malo medu - masnica se je z rokami! 

Noro dobr! :)

Vesna














7 komentarjev:

  1. Vedno sem jih občudovala kako so dobre s tem valjarjem. Jaz še sicer nisem poskusila, ampak sem prepričana, da mi ne bi šlo.Zadeva izgleda slastno!:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj no, tud če sem sita bi z lahkoto pojedla košček!:)) Njam njam.

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisem prebrala naslova, pa gledam pred spanjem :-( Lačna! :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja zato je tak naslov....:):) res je tole hudo dobr vsaj moje sosedke tko rečejo,ker jih vedno povabim :):)

    OdgovoriIzbriši
  5. Res, bolje da ne gledaš na prazen želodec. Še posebij ne zjutrij :/

    Se mi zdi da sem jedla to pri sestri, je naredila za božič, ampak brez medu, ker smo imeli slane zadeve poleg. Kot burek ampak brez nadeva.

    Hvala :)

    Čeprav od tistega dne mi je najbolj v spominu ostalo nekaj iz koruzne moke z mastjo zabeljeno. Redilno ampak okusno. Recimo daljni sorodnik polente.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ma v bosni to dostikrat postrežejo z pečenim pišcancem ala mlinci..:)sploh za praznike:)ampak meni je boljše z medom in zelo vroče tko da si popečeš prste:)

    Preizkusite res je mnjami:)

    OdgovoriIzbriši

Hvala za vse komentarje! :)