No obiskal nas je Balkan! :)
Naredili in spekli smo masnico (maslenico!).
Potrebujemo : 1 kg moke bele navadne
3 ščepe soli
vodo po potrebi
narediš testo...
Na štedilniku stopiš 250 gramsko margerino.
Narediš testo, razvaljaš čez celo mizo z "oklagijo" bosanski valjar, potem polivaš vmes stopljeno margarino ter prepogibaš, tako da nastane hlebček. Namestiš v pekač - spečeš v vroči 220* - 45 min :)
Potem tik pred koncem, pa zaliješ z 1 žličko margarine ter vodo. Vrneš v pečico, tako da se zmehča.
Razrežeš na koščke, na krožnik daš še malo medu - masnica se je z rokami!
Noro dobr! :)
Vesna
Vedno sem jih občudovala kako so dobre s tem valjarjem. Jaz še sicer nisem poskusila, ampak sem prepričana, da mi ne bi šlo.Zadeva izgleda slastno!:)
OdgovoriIzbrišiJoj no, tud če sem sita bi z lahkoto pojedla košček!:)) Njam njam.
OdgovoriIzbrišiMmmmmm-slastno-preverjeno!
OdgovoriIzbrišiNisem prebrala naslova, pa gledam pred spanjem :-( Lačna! :-)
OdgovoriIzbrišiJa zato je tak naslov....:):) res je tole hudo dobr vsaj moje sosedke tko rečejo,ker jih vedno povabim :):)
OdgovoriIzbrišiRes, bolje da ne gledaš na prazen želodec. Še posebij ne zjutrij :/
OdgovoriIzbrišiSe mi zdi da sem jedla to pri sestri, je naredila za božič, ampak brez medu, ker smo imeli slane zadeve poleg. Kot burek ampak brez nadeva.
Hvala :)
Čeprav od tistega dne mi je najbolj v spominu ostalo nekaj iz koruzne moke z mastjo zabeljeno. Redilno ampak okusno. Recimo daljni sorodnik polente.
Ma v bosni to dostikrat postrežejo z pečenim pišcancem ala mlinci..:)sploh za praznike:)ampak meni je boljše z medom in zelo vroče tko da si popečeš prste:)
OdgovoriIzbrišiPreizkusite res je mnjami:)