torek, 29. januar 2013

Kruhek


Spet smo pekli, spet je dišalo in spet smo jedli! Hihi..

Recept :

- 3 šalce moke
- ena "orng" šalca vode
- dva ščepa soli
- pol žlice suhega kvasa

Zmešamo s kuhalnico, pustimo vzhajati 12 ur, zagrejemo pečico ter posodo - na 245 stopinj. Prepognemo parkrat testo, damo vzhajati za 2 uri ter položimo v vročo posodo :)

Spečemo 30 min :)

In potem.... še odkrito posodo 10 min. :)

Zelo pohvaljeno od domačih ter prijateljev! :)








8 komentarjev:

  1. Preizkusi priporočam:)najlepš je pa k cela bajta diši po domače:):)

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobro ti gre od rok ta domači kruh. Super zgleda :-)

    Pa se ne srečamo tu na blogih samo ustvarjalci, ampak tudi motoristi :-) No, jaz sem samo kopilot, verjetno z enim najdaljših staležev v SLO. Zadnje čase samo, ko je toplo. Moj dragi pa vse leto. Brezupen primer :-)

    Pozdrav, Sonja

    OdgovoriIzbriši
  3. Super sej tud jaz uzivam samo v toplem vremenu...tud jaz kopilot...,če bi pa imela izpit bi hotela imet pa svoj motor .To pa bi blo kr preveč za vzdrževat...pa še avti so pr hiši...tko da je dost eden:):) Midva sva čoperita pa vidva? Morve kako akcijo spelat da se spoznamo še v živo...samo da bo vreme a si zato?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super ideja za srečati se. Pride pomlad :-) Midva imava športno potovalni motor.

      Izbriši
    2. evo bove izpeljali....srečanje:):) moska dva eno debato, midve drugo...:)v Ljutomerju še nisem bla...bom mela zdaj razlog:):)

      Izbriši
  4. Tale kruh pa je zadetek v polno.
    Dober je tudi z dodatki (pražena čebula, doma nismo tipa za olive)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja delala sem že več vrst kruha....ajdov z orehi,pa beli z olivami....se niti nespomnim vseh...kr ustvarjam...pa tud odjemalce mam:):)

      Izbriši

Hvala za vse komentarje! :)