Spet smo pekli, spet je dišalo in spet smo jedli! Hihi..
Recept :
- 3 šalce moke
- ena "orng" šalca vode
- dva ščepa soli
- pol žlice suhega kvasa
Zmešamo s kuhalnico, pustimo vzhajati 12 ur, zagrejemo pečico ter posodo - na 245 stopinj. Prepognemo parkrat testo, damo vzhajati za 2 uri ter položimo v vročo posodo :)
Spečemo 30 min :)
In potem.... še odkrito posodo 10 min. :)
Zelo pohvaljeno od domačih ter prijateljev! :)
mmm domači kruh!!!
OdgovoriIzbrišiPreizkusi priporočam:)najlepš je pa k cela bajta diši po domače:):)
OdgovoriIzbrišiDobro ti gre od rok ta domači kruh. Super zgleda :-)
OdgovoriIzbrišiPa se ne srečamo tu na blogih samo ustvarjalci, ampak tudi motoristi :-) No, jaz sem samo kopilot, verjetno z enim najdaljših staležev v SLO. Zadnje čase samo, ko je toplo. Moj dragi pa vse leto. Brezupen primer :-)
Pozdrav, Sonja
Super sej tud jaz uzivam samo v toplem vremenu...tud jaz kopilot...,če bi pa imela izpit bi hotela imet pa svoj motor .To pa bi blo kr preveč za vzdrževat...pa še avti so pr hiši...tko da je dost eden:):) Midva sva čoperita pa vidva? Morve kako akcijo spelat da se spoznamo še v živo...samo da bo vreme a si zato?
OdgovoriIzbrišiSuper ideja za srečati se. Pride pomlad :-) Midva imava športno potovalni motor.
Izbrišievo bove izpeljali....srečanje:):) moska dva eno debato, midve drugo...:)v Ljutomerju še nisem bla...bom mela zdaj razlog:):)
IzbrišiTale kruh pa je zadetek v polno.
OdgovoriIzbrišiDober je tudi z dodatki (pražena čebula, doma nismo tipa za olive)
Ja delala sem že več vrst kruha....ajdov z orehi,pa beli z olivami....se niti nespomnim vseh...kr ustvarjam...pa tud odjemalce mam:):)
Izbriši